На головну сторінку / Головна
субота, 20.04.2024

Книжкова виставка «Адвокатська діяльність в Україні»

Шановні читачі,  запрошуємо Вас переглянути книжкову виставку «Адвокатська діяльність в Україні».

Виставка розташована на абонементі навчальної літератури бібліотеки  (перший поверх 2-го корпусу університету).

Адвокати - це люди, професійний обов’язок яких надавати юридичну допомогу громадянам і організаціям. Слово "адвокат" походить від латинського advocatio, що означає "кликати на допомогу".  Вже в III столітті до н.е. перший понтифік із плебеїв Тиберій Корунканий почав першим надавати юридичну допомогу всім громадянам без винятку. У Римській імперії захиснику для виступу надавалося в два рази більше часу, чим обвинувачу. Освічені римляни вважали, що обвинуватити людину набагато легше, ніж захистити, і у такий спосіб дотримували справедливість. Класичними стали слова метра адвокатури Плевако: "За прокурором холодний, невблаганний закон. За мною стоїть жива людина". 

Представлені на виставці видання розкривають основні риси та висвітлюють теоретичні питання, організаційні форми та правове регулювання практичних аспектів адвокатської діяльності,  роль адвоката у кримінальному та цивільному процесах,  правові відносини між адвокатом і судом, тощо.

Сподіваємося, що представлені матеріали будуть корисні як майбутнім фахівцям, так і тим хто вже обрав шлях адвокатської роботи.

понеділок, 30.03.2015 22:16 Вік: 9 Років