На головну сторінку / Головна
п'ятниця, 19.04.2024

Міжнародна конференція «Крим 2013»

8-16 червня 2013 р. відбулася 20-та ювілейна конференція «Бібліотеки та інформаційні ресурси у сучасному світі науки, культури, освіти і бізнесу». Конференція проходила у м. Судак (Автономна республіка Крим).

«Крим 2013» - світовий професійний форум для фахівців і керівників бібліотек, видавництв, книготорговельних організацій, музеїв, архівів, інформаційних центрів, університетів, технікумів, комп'ютерних та Інтернет-компаній, бізнесу, права, установ науки, культури та освіти.

Тема 2013 року: «20 років Конференції «Крим»: результати та перспективи бібліотечно-інформаційної інтеграції та кооперації».

У конференції взяли участь більше 1300 чоловік з 26 країн далекого і ближнього зарубіжжя: Америки, Великобританії, Швейцарії, Японії, Німеччини, Узбекистану, Казахстану, Білорусії, Литви, України.

Конференція проводиться під егідою Міжнародної федерації бібліотечних асоціацій і установ (ІФЛА), яка є основним координуючим центром світового бібліотечно-інформаційного співтовариства. Головний організатор Конференції - Державна публічна науково-технічна бібліотека Росії

У рамках конференції працювало 12 секцій. Основні проблемно-тематичні напрямки роботи секцій:

  • Світова інформаційна інфраструктура, міжбібліотечна кооперація і проекти міжнародного співробітництва
  • Національні бібліотеки та національні інформаційні ресурси
  • Онлайнові технології, CD-ROM, електронні видання та Інтернет у бібліотеках
  • Електронні бібліотеки та електронні ресурси. Електронне навчання
  • Автоматизовані бібліотечні системи та інформаційні технології
  • Інформаційне забезпечення процесів освіти та управління
  • Корпоративні бібліотечно-інформаційні системи, корпоративні технології та бібліотечні консорціуми
  • Інформаційно-лінгвістичне забезпечення бібліотечно-інформаційних систем. Бібліографічні формати. Метадані. Стандарти і протоколи обміну даними
  • Етика та безпека електронної інформації
  • Юридична і правова інформація. Офіційні публікації. Авторське право та інтелектуальна власність

Особливий акцент на найбільш актуальну проблематику: відкритий доступ і відкриті архіви інформації; електронні бібліотеки; системна та мережева інтеграція інформаційних і бібліотечних ресурсів; роль Інтернету в трансформації бібліотечно-інформаційного обслуговування; робота бібліотек в умовах мінливих законів про охорону авторських прав і, звичайно, роль бібліотек в сучасній освіті, підвищенні рівня інформаційної культури.

Постійно в центрі уваги конференції питання створення та наповнення електронних бібліотечно-інформаційних ресурсів, корпоративних бібліотечно-інформаційних систем, роль бібліотек у забезпеченні сучасних інноваційних та освітніх технологій.

понеділок, 17.06.2013 15:00 Вік: 11 Років