На головну сторінку / Головна
четвер, 18.04.2024

Паперова одноразова флешка

USB носії інформації, або в простолюдді флешки, стали настільки популярні, що вже й дизайнери взялися створювати химерні форми цих носіїв інформації.

Компанія IntelliPaper створила паперові одноразові флешки на базі кремнієвого чіпа IntelliPaper. З його допомогою звичайну смужку паперу можна перетворити на носій інформації, а якщо він більше не потрібен - просто зім'яти і викинути. Компанія вже встигла запатентувати USB накопичувач з паперу.

На звичайний аркуш цупкого паперу (картону) наносяться стандартні контакти USB інтерфейсу і мікрочіп . Отриману в результаті цих маніпуляцій флешку можна використовувати для зберігання і переписування різної інформації, представленої в цифровому вигляді.

Причому термін « одноразова» не зовсім відповідає дійсності. Паперову флешку можна використовувати кілька разів, аж до того моменту, коли знос паперу в області контактів зробить її підключення до USB порту комп'ютера неможливим.

Команда інженерів з IntelliPaper експериментувала з різними підручними матеріалами: пластиковими картками, поштовими конвертами і багатошаровим картоном. У результаті перевага віддали останньому. Щоб продовжити життєвий цикл незвичайної флешки, зчитувати і записувати інформацію розробники рекомендують за допомогою спеціального пристрою, що зчитує.

Крім цього IntelliPaper створить також паперові носії з вбудованим бездротовим модулем передачі даних.

Практичність нової розробки , за словами представників компанії-розробника, цілком реальна. Ці незвичайні на перший погляд носії інформації можна буде використовувати у сфері туризму. Так мандрівник зможе прикріпити до листа родичам ще й фотографії своїх пригод, записані на паперову флешку. Подружні пари змогли б розсилати не банальні листівки із запрошенням на їх майбутнє одруження, а ціле відео звернення. Використовувати новий паперовий носій можна і на виробництві. З його впровадженням не треба буде передавати замовнику цілий стос паперу з кресленнями, достатньо буде одного аркуша, на якому буде завдано паперовий носій з усією необхідною документацією.

Планується, що пересічний споживач зможе придбати паперові флешки вже до середини цього року. Приблизна ціна, правда, не уточнюється.

За матеріалами сайту scsiexplorer.com.ua

п'ятниця, 18.04.2014 17:27 Вік: 10 Років